Ser tygodnia – San Simon

sansimon

 

Wędzony w dymie brzozowym ser z krowiego mleka pochodzi z hiszpańskiej Galicii. Produkowany  tylko przez czterech producentów, zwraca uwagę niecodziennym kształtem łzy lub gruszki o kolorze karmelkowym.  Bardzo delikatny aromat wędzenia przypomina w smaku rozpuszczoną czekoladę. Ser jest masłowy, półmiękki i doskonały z winogronami i papryką.

Pomyślmy o winogronowo-paprykowej tapenadzie, choć możemy użyć gotowy dżem.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s