Ser na cały tydzień – z normandzkiej wsi

pont-leveque

 

Pont l’Évêque – prawdopodobnie najstarszy produkowany ser z Basse-Normandie we Francji.  Niecodziennie kwadratowy, kremowy, żóltawy i miękki pachnie wsią. Otoczony brązowawo-pomarańczową skórką z odrobiną zmytej pleśni należy do popularnej rodziny serów brie, camembert, roquefort. Dobry popijany cydrem(w końcu Normandia) i czerwonym Syrah.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s