Krótkie przepisy Ciotki Gabrysi – grzanka z ptaszkiem

00aapalec_right Zetrzyj na dużej tarce mięso wczorajszego kurczaka z rożna. Wymieszaj z posiekaną szalotką lub czerwoną cebulą, dodaj pokrojone czarne oliwki, trochę oliwy z oliwek, startą skórkę z cytryny i odrobinę soku z tejże, jakieś posiekane zioła(tymianek, albo bazylię, albo majeranek, albo pietruszkę – co dusza zapragnie). Posól i popieprz do smaku. Podawaj na grzance.

Reklamy

7 thoughts on “Krótkie przepisy Ciotki Gabrysi – grzanka z ptaszkiem

    • A, Ty o tym, hm.. Przed Wielkanoca u nas wysyp artykułów na temat numerków na jajkach. Efekt. Niezbyt miałam na jajka ochote w Święta, a nawet do tej pory tez nie bardzo. A jak kupuję, bo do różnych dań potrzebne sa, to dziwnym trafem wszędzie na straganach jajka z porozmywanymi pieczątkami. Same kleksy. Hm.

  1. ależ pomarańczowość jest traktowana jako oznaka zdrowego naturalnego jajeczka, toż amerykańskimi bladasami polonija gardzi

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s