Krótkie przepisy Ciotki Gabrysi – kukurydza zapiekana z masłem

Do naczynia żaroodpornego wsyp odkrojone ziarna  z jednej kolby kukurydzy.  Na dużej tarce zetrzyj jeszcze trzy kolby kukurydzy. Wszystko wymieszaj ładnie we wspomnianym naczyniu; posól, popieprz, połóż na wierzchu kawałki masła, posyp szczyptą pieprzu cayenne i włóż do nagrzanego piekarnika(200℃). Piecz 25 minut lub do czasu gdy uformuje się chrupiaca skórka. Wyjmij, skrop sokiem z limonki. Podawaj do mięsa zamiast ziemniaków albo po jarsku jedz z grzanką.

Advertisements

One thought on “Krótkie przepisy Ciotki Gabrysi – kukurydza zapiekana z masłem

  1. Pingback: Nadszedł czas « Koszyczek

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s