Krótkie przepisy Ciotki Gabrysi – Owoc Granatu w Dżinie

Wymieszaj w dużym słoiku dwie szklanki pestek z owocu granatu, 60 g cukru, 8 cm skórki pomarańczowej( bez białej części). Wlej Gin – ok 1/2 litra – tak by przykrywał pestki co 2-3 cm. Zakręć słoik i odłóż do ciemnego, chłodnego miejsca(nie do lodówki) na co najmniej 3 tygodnie. Przecedź. Delektuj się z przyjaciółmi.

Reklamy

27 thoughts on “Krótkie przepisy Ciotki Gabrysi – Owoc Granatu w Dżinie

  1. I trzymać 3 tygodnie? Zupełnie nowy smak tylko gin się może wylać.
    Własnie skonczyłem pisać o Staszku na jutro. No bestia – byle się nie dowiedział o Twoim pomyśle.

  2. ps. śniło mi się przed chwilą, że byłam w kawiarni i zamówiłam espresso i grappę, przyszła koleżanka i z worka wyciągnęła ogromnego homara

  3. Pingback: Jałowcowej sagi cd. « wypijmy, wypijcie

  4. Pingback: powtórka z rozrywki « Koszyczek

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s