Frytki z Awokado

Czyli jak usmażyć sobie owoca.

Kupić owoca. Rozgrzać olej w średnim rondelku lub małym woku do 191 stopni C. Pokroić owoca w ćwiartki i panierować  w kolejności – mąka z solą, roztrzepane jajco, panko (można użyć wiórek z bardzo grubo pokruszonej pszennej bułki). Smażyć partiami na złoto – 30- 60 sekund. Przekładać na talerz wyściełany papierowym ręcznikiem. Jeśli dużo tego owoca to można trzymać w ciepłym piekarniku by nie zmarzł(90 C).

Chrupać.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s