Krótkie przepisy Ciotki Gabrysi – masło truskawkowe

Do wielofunkcyjnego robota kuchennego lub blendera wrzucamy szklankę umytych i odogonkowanych truskawek (w zimie mogą być mrożone), 2 łyżeczki cukru pudru, pół kostki (100g) słodkiego i miekkiego masła. Miksujemy na gładką, jednolitą, różową masę. Przekładamy do kamionkowego naczynia, przykrywamy szczelnie i wkładamy do lodówki.
Używamy na ciepłych gofrach, toastach, naleśnikach zastanawiając się i pytając wokoło:  – Czy czujecie zapach truskawek?

(odwiedźcie Dębicę)

Reklamy

7 thoughts on “Krótkie przepisy Ciotki Gabrysi – masło truskawkowe

  1. Brzmi rewelacyjnie, a tango w Paryżu jest przereklamowane! Takie samo tango w miejscu gdzie diabeł mówi: „jeśli masło, to tylko z truskawkami”, to dopiero gratka!!!

    pbs

    • Czyli oglądamy „Ostatnie tango w Paryżu” i, zapatrzeni, zamiast gofra, masłem truskawkowym smarujemy partnerkę?
      Hm..

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s